illustratie met tekst 'makkelijk zoeken, vlot boeken' en afbeeldingen van zonnebril, strandbal, vlinder, papegaai

Info voor sociale organisaties & Rap Op Stapkantoren

Dag sociale organisatie of Rap op Stapkantoor

We dromen al lang samen met jou en ons hele partnernetwerk van een eenvoudig boekingsplatform.

In 2025 is het zover. Dan voorziet Iedereen Verdient Vakantie een online platform met een overzicht van daguitstappen, vakantieverblijven en georganiseerde vakanties met richtprijzen aan kortingstarief. De vakantieganger zoekt in het ruime aanbod, kiest z'n favoriete bestemming en boekt rechtstreeks bij de aanbieder. Vakantie, here we come!
 

 

Ondersteuningsmomenten voor sociale organisaties en Rap op Stapkantoren
tijdslijn met daarop de belangrijke deadlines voor het project 2025

Hoe ziet het platform eruit?

Via onderstaande filmpjes tonen we hoe een vakantieganger een daguitstap of (georganiseerde) vakantie via ons nieuwe platform zal boeken.

Opgelet: dit is nog geen definitieve versie, maar geeft je wel al een goed idee van het boekingsproces vanaf 2025.

 

Wat kan je nu al doen?

Een nieuwe manier van werken vraagt om een goeie voorbereiding. Blijf niet bij de pakken zitten en ga nu al aan de slag met de tips hieronder.

Digitaal aanmelden

Vanaf 2025 zullen vakantiegangers zich eerst digitaal moeten aanmelden om te kunnen boeken tegen kortingstarief. Er zijn 5 manieren om je digitaal aan te melden. De bekendste en meest gebruikte zijn itsme en een digitale kaartlezer. Er zijn een aantal zaken die je nu al kan doen om jezelf en je bezoekers op deze aanmelding voor te bereiden:

  • Heb je al itsme op je gsm staan? Ja? Handig toch! Nee? Bekijk de filmpjes hieronder of ga eens langs bij een digibank in je buurt. Daar helpen ze met het installeren van itsme en andere digitale vragen. Je krijgt er ook meteen een uitleg bij.
  • Heb je al een kaartlezer om de identiteitskaart in te lezen? En heb je die ook al eens uitgeprobeerd? Ken je de pincode van je identiteitskaart?
  • Vraag aan je leden of bezoekers van het Rap op Stapkantoor of ze al itsme gebruiken of een kaartlezer in bezit hebben en de pincode van hun identiteitskaart kennen. Indien niet, vraag dan of ze de digibank in de buurt kennen.
  • Organiseer na de zomer een samenkomst met de digibank en nodig je vakantiegangers uit. Zo kunnen jullie samen al stappen zetten in het digitaal aanmelden.
     

Gegevens leden/bezoekers verzamelen

Nog meer dan voordien zal het belangrijk zijn om makkelijk en snel te communiceren met je leden/bezoekers van je Rap op Stapkantoor. Bijvoorbeeld wanneer jullie een groepsuitstap doen. Of wanneer er een bijzonder aantrekkelijk aanbod is. Of misschien moet het kantoor een weekje dicht wegens ziekte. Het is dan fijn dat je dan een boodschap kan brengen naar je hele klantenbestand.

Om iemand te contacteren voor nieuwtjes en promoties, moet je uitdrukkelijk toestemming hebben van die persoon. Dat mag volgens de privacywet niet zomaar. Je hebt dus actieve toestemming nodig van de ontvanger. Die kan je vragen door hem een formulier te laten invullen, op papier of online.

Wist je trouwens dat Iedereen Verdient Vakantie nu ook een nieuwsbrief voor vakantiegangers heeft? Moedig je leden/bezoekers aan om zich ook daarop in te schrijven. Zo blijven ze op de hoogte van nieuw aanbod, promoties en ander belangrijk nieuws van Iedereen Verdient Vakantie. Dat kan hier

Registratie van vakantie-aanvragen

Vanaf 2025 zal er geen boekingssysteem meer voorzien zijn waar je al je vakantiegangers en hun boekingen kan registreren. Denk nu al eens na over een manier waarop je toch je klantenbestand en hun boekingen kan registreren. Hou hierbij rekening dat volgens de privacywet deze registratie niet openbaar mag staan en dat de informatie van de Rap op Stapklanten privé moeten blijven. In de toekomst delen we hier enkele voorbeelden ter inspiratie.

Hoe kan je digitaal aanmelden?

Vanaf 2025 zullen vakantiegangers zich digitaal moeten aanmelden om een daguitstap of (georganiseerde) vakantie te boeken. Op die manier zal gecontroleerd worden wie recht heeft op de kortingstarieven van Iedereen Verdient Vakantie. Onderstaande filmpjes leggen je uit hoe je je digitaal kan aanmelden.

 

Online identificeren/aanmelden, wat is dat en hoe doe je het?

Hoe maak je itsme aan met je bankkaart en kaartlezer? Bekijk het filmpje hier ook in andere talen.

Hoe maak je itsme aan met je Belgische identiteitskaart? Bekijk het filmpje hier ook in andere talen.

Veelgestelde vragen

Wat met vakantiegangers die geen verhoogde tegemoetkoming hebben, maar wel in aanmerking komen voor het kortingstarief van Iedereen Verdient Vakantie?

Van zodra de vakantieganger zich digitaal aanmeldt op ons platform, wordt automatisch zijn recht op verhoogde tegemoetkoming gecheckt. Wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming, krijgt meteen toegang tot de kortingstarieven van de aanbieders.
Voor andere vormen van recht op sociaal tarief die niet automatisch gecheckt kunnen worden (bijv schuldbemiddeling...) zullen vakantiegangers contact op moeten nemen met hun Rap op Stapkantoor, hun sociale organisatie of het team van Iedereen Verdient Vakantie. Deze medewerkers kunnen ervoor zorgen dat het recht van de vakantieganger wordt geactiveerd. Van zodra dat in orde is, kan de vakantieganger zelf tegen korting boeken.

Twijfel je of iemand recht heeft op korting bij Iedereen Verdient Vakantie? Bekijk hier de folder 'Wie heeft recht op korting?'.
 

Zullen vakantiegangers nog telefonisch of per mail kunnen boeken?

Nee. Je kan geen transacties in naam van iemand anders afsluiten. 

Wat als een vakantieganger niet zelf kan of wil boeken?

Geen probleem. De vakantieganger kan altijd beroep doen op de ondersteuning van een sociale organisatie, een Rap op Stapkantoor, van vrienden of familie. Of hij kan de medewerkers van Iedereen Verdient Vakantie of de digibank contacteren. De vakantieganger moet wel zelf digitaal aanmelden, dat mag niemand in zijn plaats doen. De reden: met deze digitale sleutels krijg je toegang tot strikt persoonlijke informatie.

Zal ik nog een groepsuitstap of groepsvakantie met mijn organisatie kunnen boeken?

Een medewerker van een organisatie kan zich aanmelden namens zijn organisatie en zo een groepsuitstap of groepsvakantie boeken. Sommige aanbieders bieden een aparte boekingsflow (=aparte boekingspagina of apart aanvraagformulier) voor groepsboekingen aan, waar je dan als organisatie naartoe wordt geleid. Hier worden aantal deelnemers opgevraagd, en geen persoonsgegevens.

Moeten vakantiegangers steeds opnieuw aanmelden wanneer ze het aanbod en de prijzen van een aanbieder willen bekijken?

Nee, als ze eenmaal aangemeld zijn, hoeven ze zich (binnen een bepaalde tijd) niet opnieuw aanmelden. Op die manier kunnen ze gemakkelijk aanbod vergelijken.

Hoe boek ik als organisatie een jeugdverblijf of hostel?

Partnerorganisaties van Iedereen Verdient Vakantie kunnen op kampas.be terecht voor een groepsboeking aan kortingstarief. Meer info vind je op deze pagina en in dit fimpje.

Blijft de papieren brochure bestaan?

Ja, maar in een iets andere vorm. Zo staat er per aanbod een QR-code die linkt naar de juiste webpagina op onze aanbodswebsite.

Hoe zit het met de privacy van de gegevens?

De overheid ziet niet welke boeking iemand doet. De overheid ziet enkel of iemand aangemeld is en een aanbiederspagina aanklikt. Van zodra de vakantieganger op de pagina van de aanbieder zit, is alle informatie-uitwisseling verbroken.

Waar kan ik zelf terecht met mijn digitale vragen (itsme, toegang tot computer...) ?

Je kan steeds terecht bij een digibank in je buurt. Digibanken zijn locaties in Vlaanderen en Brussel waar je hulp krijgt bij al je digitale vragen. Je kan er ook terecht voor opleiding en workshops en voor hulp bij online dienstverlening.