Nieuw platform Iedereen Verdient Vakantie

illustratie met tekst 'makkelijk zoeken, vlot boeken' en afbeeldingen van zonnebril, strandbal, vlinder, papegaai
Vanaf januari 2025 zal een boeking van Iedereen Verdient Vakantie anders verlopen. Het zal vanaf dan niet langer nodig zijn om een daguitstap of (georganiseerde) vakantie op voorhand aan te vragen, want het boeken zal rechtstreeks bij de toeristische partner kunnen.

Waarom een nieuwe manier van boeken?

Vakantie is een recht! Net als iedereen moeten ook mensen met een laag inkomen op uitstap kunnen gaan. Net als iedereen moeten ze zelf kunnen kiezen waar ze naartoe willen. En wanneer.

Daar knelt het schoentje. Er is heel wat vakantieaanbod tegen kortingstarieven beschikbaar. Alleen, in tegenstelling tot andere boekingskanalen moeten vakantiegangers vaak lang wachten tot hun boekingsaanvraag is goedgekeurd.

Iedereen Verdient Vakantie voorziet daarom vanaf 2025 een online platform waarop vakantiegangers het aanbod met richtprijzen kunnen zien. Wie nieuwsgierig is naar een precieze prijs en de beschikbaarheid, meldt zich digitaal aan. Als de vakantieganger recht heeft op korting, ontvangt hij meer informatie over kortingsprijzen en beschikbaarheid. Als dit aanbod hem bevalt, kan hij het rechtstreeks bij de aanbieder boeken.