Info voor vakantiegangers

Dag vakantieganger

We dromen al lang samen met jou en ons hele partnernetwerk van een eenvoudig boekingsplatform, zonder drempels.

Vanaf 2025 is dat zover. Iedereen Verdient Vakantie voorziet een online platform met een overzicht van daguitstappen, vakantieverblijven en georganiseerde vakanties met richtprijzen tegen kortingstarief. Jij zoekt in het ruime aanbod, kiest je favoriete bestemming en boekt direct bij de aanbieder.
 

 

Hoe kan je digitaal aanmelden?

Vanaf 2025 zal je je digitaal moeten aanmelden om een daguitstap of (georganiseerde) vakantie te boeken. Op die manier zal gecontroleerd worden wie recht heeft op de kortingstarieven van Iedereen Verdient Vakantie. Onderstaande filmpjes leggen je uit hoe je je digitaal kan aanmelden.

 

Online identificeren/aanmelden, wat is dat en hoe doe je het?

Hoe maak je itsme aan met je bankkaart en kaartlezer? Bekijk het filmpje hier ook in andere talen.

Hoe maak je itsme aan met je Belgische identiteitskaart? Bekijk het filmpje hier ook in andere talen.

Hoe ziet het platform eruit?

Via onderstaande filmpjes tonen we hoe je een daguitstap of (georganiseerde) vakantie via ons nieuwe platform zal boeken.

Opgelet: dit is nog geen definitieve versie, maar geeft je wel al een goed idee van het boekingsproces vanaf 2025.

 

Veelgestelde vragen

Blijft de papieren brochure bestaan?

Ja, maar in een iets andere vorm. Zo staat er per aanbod een QR-code die linkt naar de juiste webpagina op onze aanbodswebsite.

Zal ik nog telefonisch of per mail kunnen boeken?

Nee. Je mag geen transacties in naam van iemand anders afsluiten. 

Wat als ik niet zelf kan of wil boeken?

In dat geval kan je langsgaan bij een Rap op Stap-kantoor in je buurt of bij je sociale organisatie. De medewerkers zullen je helpen om je digitaal aan te melden en samen met jou de geschikte daguitstap of (georganiseerde) vakantie uit te zoeken. Je kan je uiteraard ook laten ondersteunen door de medewerkers van een digibank in je buurt of door je familie en vrienden.

Moet ik steeds opnieuw aanmelden wanneer ik het aanbod en de prijzen van een aanbieder wil bekijken?

Nee, als je eenmaal aangemeld bent, hoef je je (binnen een bepaalde tijd) niet opnieuw aan te melden. Op die manier kan je gemakkelijk aanbod vergelijken.

Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens?

De overheid ziet niet welke boeking iemand doet. De overheid ziet enkel of iemand aangemeld is en een aanbiederspagina aanklikt. Van zodra de vakantieganger op de pagina van de aanbieder zit, is alle informatie-uitwisseling verbroken.