Vervoer

bus van De Lijn die rijdt op weg tussen de bomen
Bus, tram, trein, auto... Op deze pagina bundelen we alle informatie over het vervoer dat je kan gebruiken om naar je daguitstap of vakantie te gaan.

Bus, tram en flexbus (De Lijn)

Boek je een vakantie bij ons? Dan kan je een gratis 10-rittenkaarten van De Lijn aanvragen wanneer je ook je vakantie aanvraagt. Het aantal kaarten hangt af van het aantal personen en aantal nachten. We sturen de kaarten op van zodra je boeking definitief is.

Ga je op daguitstap, dan zoek je best zelf de goedkoopste manier om te reizen. Er zijn wel wat mogelijkheden:

  • Kinderen t.e.m. 5 jaar reizen gratis als ze samen reizen met iemand die ouder is dan 12 jaar.
  • Kinderen van 6 t.e.m. 11 jaar kunnen op vertoon van een persoonlijke verminderingskaart ‘groot gezin’ en de identiteitskaart een gratis Buzzy Pazz aanvragen.
  • Personen met een WIGW-kaart, Verhoogde tegemoetkoming of een leefloon kunnen zeer voordelig een Buzzy Pazz of Omnipas aanvragen. 

Meer informatie vind je op www.delijn.be of via 070 22 02 00.

Trein (NMBS)

Iedereen Verdient Vakantie kan GEEN tussenkomst voorzien voor treintickets. Er zijn wel enkele mogelijkheden om goedkoper te reizen met de trein:

  • Personen met een kortingskaart ‘grote gezinnen’ reizen goedkoper of gratis.
  • Per reiziger kunnen 4 kinderen t.e.m. 11 jaar gratis mee reizen.
  • Met de kortingskaart ‘Verhoogde tegemoetkoming’ reis je aan halve prijs in tweede klasse. Vergeet niet dat je op de trein altijd je geldige kortingskaart moet kunnen tonen.
  • In het weekend heb je korting als je dat weekend heen en terug reist.
  • Let ook op sommige tijdelijke promoties bv. zomervakantie, eindejaarsperiode...

Meer info over goedkopere treinreizen via www.nmbs.be of via 02 528 28 28.

Auto

Voor het eigen vervoer met de auto naar en van een daguitstap of vakantieverblijf kan je geen compensatie krijgen via ons.

Wie op vakantie gaat naar Limburg, kan wel beroep doen op onze vrijwillige chauffeurs van Vakantie op Wieltjes. Die voeren je voor € 2,5/rit van het station naar je vakantieverblijf. Lees er hier meer over.
Ook in de Vlaamse Ardennen kan je gebruik maken van een chauffeur. Onder de noemer "Toeren met taxi's" krijg je bij bepaalde verblijven gratis vouchers om de taxi te gebruiken. Je leest er hier alles over.

Aangepast vervoer

Meer informatie over aangepast en toegankelijk vervoer kan je op de site van Toerisme Vlaanderen terugvinden.

Vakantie op Wieltjes / Toeren met taxi's

Wie op vakantie gaat naar Limburg, kan een beroep doen op onze vrijwillige chauffeurs van Vakantie op Wieltjes. Die voeren je voor € 2,5/rit van de stations van Genk, Hasselt of Lommel naar je vakantieverblijf. Lees er hier meer over.
Ook in de Vlaamse Ardennen kan je gebruik maken van een chauffeur. Onder de noemer "Toeren met taxi's" krijg je bij bepaalde verblijven gratis vouchers om de taxi te gebruiken. Je leest er hier alles over.