Word toeleider

Word lidorganisatie

Organisaties die zich inzetten om mensen toe te leiden naar het toerisme-aanbod kunnen deel worden van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie.  

 

Lidorganisatie

Contactpunt

Sociaal tarief 

Organisaties die zich inzetten voor mensen in armoede kunnen lidorganisatie worden. OCMW's, CAW's, Welzijnsschakels, Verenigingen waar armen het woord nemen, organisaties erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH),... komen in aanmerking om lid te worden. 

Bekijk hier alle criteria.

Als lidorganisatie ontvang je logingegevens om daguitstappen en vakanties aan sociaal tarief aan te vragen. 

Sociaal tarief 

Organisaties die zich inzetten voor een ruimere doelgroep kunnen contactpunt worden.

Als contactpunt leid je mensen toe naar het aanbod maar ontvang je geen logingegevens om daguitstappen en vakanties aan sociaal tarief aan te vragen.  

Samen zoeken naar oplossingen 

Als lidorganisatie kan je vragen stellen en ontdekken voor welke vragen jij misschien een oplossing in huis hebt. Zodat we samen nog meer kunnen bijdragen om vakantie voor elke Vlaming mogelijk te maken. 

Samen zoeken naar oplossingen 

Als contactpunt kan je vragen stellen en ontdekken voor welke vragen jij misschien een oplossing in huis hebt. Zodat we samen nog meer kunnen bijdragen om vakantie voor elke Vlaming mogelijk te maken. 

Wil je lidorganisatie worden?   

Stuur een mailtje naar info@iedereenverdientvakantie.be ter attentie van Carine Geboers en bezorg ons een recent jaar-of werkingsverslag en onderteken het charter 

Wil je contactpunt worden?  

Stuur een mailtje naar info@iedereenverdientvakantie.be ter attentie van Carine Geboers enbezorg ons een recent jaar-of werkingsverslag en onderteken het charter 

  

Start met Rap Op Stap

Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor mensen met een beperkt budget. Veel mensen zijn niet aangesloten bij een sociale organisatie en de stap zetten naar zo een organisatie is soms te groot. Net daarom bestaat Rap op Stap. Je hoeft geen lid te zijn en je hoeft geen afspraak te maken. Je stapt gewoon naar binnen!

 

Aanbod: Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden in een Rap op Stap kantoor. De medewerkers helpen ook met het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer. 

 

Voor: Mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit of mensen in schuldbemiddeling. Deze mensen kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan.

 

Waar: Intussen telt elke provincie in Vlaanderen tientallen kantoren. Hun aantal blijft toenemen.

 

Bekijk hier het overzicht van alle Rap Op Stap kantoren.

Interesse om van start te gaan met Rap Op Stap? Laat het ons weten.

 

"Voor mensen met een krap budget blijven veel deuren gesloten. Armoede brengt schaamte, angst en sociaal isolement met zich mee. Wij willen de deuren wagenwijd openzetten voor iedereen. Want we hebben allemaal recht op vrije tijd, ontspanning en vakantie. ‘Rap op Stap’ kan hierbij een belangrijke hefboom zijn." (Peter De Wilde, Administrateur-Generaal Toerisme Vlaanderen)

Vertel het verder

Binnen je organisatie  

Iedereen Verdient Vakantie.  

We kunnen het niet genoeg herhalen. Het recht op vakantie geraakt soms wel eens op de achtergrond. Mensen denken dat het hen niet gegund is of dat ze het niet verdienen. Schuld en schaamte staat genieten in de weg. Daarom moeten we samen de boodschap blijven herhalen. Iedereen heeft al eens deugd van de weldadige effecten van vakantie.  

Wat kan jij doen? 

  • Vertel het aan je collega's
  • Vertel het aan je vrienden en kennissen
  • Deel de verhalen op jouw sociale media in je organisatie

Om het gesprek in je organisatie op gang te brengen, vind je in de methodiekenboetiek inspiratie en tools. Heb je een vraag? Durf te vragen. Heb je een idee, deel het in het netwerk. 

Aan vrienden en kennissen

Hoe meer mensen het herhalen, hoe meer er mogelijk wordt. Iedereen verdient vakantie. Vertel het verder. We wensen dat iedereen die een vakantiedrempel ondervindt, een oplossing aangereikt krijgt uit het partnernetwerk. Een oplossing op maaten/of een korting. Daarom is het nodig dat iedereen het bestaan van 'Durf te vragen' kent. Vertel het verder.