#ontdekkingtroef

 

TIPS VOOR SOCIALE ORGANISATIES

#ontdekkingtroef is er niet alleen voor vakantiegangers, maar ook voor sociale organisaties die in de eerste lijn werken met die vakantiegangers.
Op deze pagina kan je je inschrijven voor inspiratiesessies, kan je subsidies aanvragen en vind je tips om mensen terug uit hun kot te halen.

Regenboog

INSPIRATIESESSIES

#ontdekkingtroef nodigt je uit om op de ongekende parels in Vlaanderen én in je eigen buurt te ontdekken. Elke vrijdag tijdens de zomer kan je deelnemen aan een online inspiratiesessie over wat #ontdekkingtroef voor jouw organisatie kan betekenen. 

Je wisselt ideeën uit met andere medewerkers van Rap Op Stap-kantoren en sociale organisaties over hoe je vakantie tot bij de kwetsbare gezinnen kan brengen. We geven je ook de meest recente informatie mee over de extra steunmaatregelen voor toerisme in de zomer van 2020.  

De inspiratiesessies zijn er voor medewerkers van sociale organisaties en Rap Op Stap-kantoren die werken voor kwetsbare groepen. Kies jouw moment en schrijf je in via het webformulier. Na jouw inschrijving krijg je een zoomlink en een #ontdekkingtroef-pakket.  

hart

PROJECTOPROEP

De doelstelling van deze oproep is om vakantie mogelijk te maken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen die door de gevolgen van COVID-19 daar de kans niet of minder toe hebben. Alle organisaties die deel uitmaken van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie kunnen een projectvoorstel indienen.

Gezelschap dorpeltrekking

ZO KRIJG JE MENSEN UIT HUN KOT

Na maandenlang binnen blijven, mag je stilletjes aan weer wat rondtrekken in de buurt.  Je kan op dorpeltrekking de ongekende parels in je buurt (her)ontdekken.  Maar wat met al die regeltjes? Hoe haal je mensen uit hun isolement? 

computer

Bestel het #ontdekkingtroef-pakket

Wil je graag op dorpeltrekking vertrekken? Met dit pakket heb je alles bij de hand om er een geslaagde tocht van te maken! Kan je niet wachten? Op onze downloadpagina vind je allerlei leuke dingen die je kan downloaden en thuis printen.