Veelgestelde vragen coronavirus

  • 13 maart 2020

Wij krijgen veel vragen inzake het coronavirus. We zetten de belangrijkste vragen even op een rijtje.

 

Ben je een toeristische partner met vragen rond de concrete steunmaatregelen die genomen worden rond het coronavirus? Via deze link krijg je meer informatie en kan je vragen stellen. 

Ben je een sociale partnerorganisatie met vragen over de maatregelen rond het coronavirus? Neem een kijkje naar onderstaande veelgestelde vragen rond onze werking voor de komende periode en hoe je ons het best kan bereiken.

Ben je een vakantieganger die een vraag heeft over een boeking? Lees hieronder de veelgestelde vragen en hoe je ons het best kan bereiken.

 

Blijft de bemiddelingscentrale bereikbaar?

Inzake het coronavirus wordt vanuit Toerisme Vlaanderen optimaal ingezet op thuiswerk. Hierdoor zijn we genoodzaakt de bemiddelingscentrale te herorganiseren. Uiteraard doen wij er alles aan om zo goed mogelijk bereikbaar te blijven. Wij vragen hierbij om ons zoveel mogelijk per mail te contacteren via info@iedereenverdientvakantie.be. Je kan ons ook bereiken via onze Facebookchat.

Daarnaast blijven wij ook bereikbaar per telefoon op volgende nummers: 02 504 03 49 en 02 504 03 97. Gelieve enkel telefonisch contact op te nemen bij dringende vragen.

Kan ik mijn daguitstap of vakantie annuleren?

Daguitstappen kunnen zonder problemen en kosteloos geannuleerd worden. Voor vakantieverblijven en georganiseerde vakanties geldt de volgende annulatieregeling. Voor vakantieverblijven en georganiseerde vakanties hebben wij steeds een schriftelijke bevestiging nodig per mail. 

Boekte je een vakantie of daguitstap in de periode vóór 4 april 2020 via Iedereen Verdient Vakantie? 

De overheid nam de beslissing om binnen de socio-culturele sector organisaties en instanties momenteel te sluiten (musea, attracties). Daarom zijn ook wij genoodzaakt om alle vakanties en daguitstappen die doorgaan voor 4 april 2020 te annuleren. Dit om het coronavirus in te dijken en ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen besmet geraken. We laten jullie zo snel mogelijk weten hoe we omgaan met de annulatiekosten. We doen ons best om voor een gepaste oplossing te zoeken voor alle partijen. Sommige verblijven hebben hier al beslissingen in genomen en annuleren kosteloos.

Waarom kunnen er momenteel geen vakantie-aanvragen meer ingediend worden?

Door de uitbraak van het coronavirus wordt er gevraagd om groepen en menigten te vermijden. We houden rekening met deze voorzorgsmaatregelen en de gezondheid van iedereen. Onze prioriteit is de gezondheid van de vakantiegangers, partners en naasten. 

 

Wil je graag je steentje bijdragen en iemand in jouw omgeving helpen met boodschappen, hulp of een babbel?
Dit kan door het initiatief ‘Beste buur’ .  Draag zorg voor elkaar en hou je goed!

Groetjes,
Iedereen Verdient Vakantie