Startdag Actietraject Toerisme Transformeert

  • 18 maart 2019

Beste partner,

Een jaar lang hebben we samen met verschillende partners binnen en buiten de toeristische sector nagedacht over de transformerende kracht van toerisme voor de bezoeker, bewoner én bestemming.
Het resultaat bundelden we in het magazine Reizen naar morgen en op de website reizennaarmorgen.be.

Maar daar stopt het niet! Voel jij ook de drang om verder te reizen naar morgen? Om actie te ondernemen? Een eerste stap te zetten?

Start samen met ons op dinsdag 23 april 2019 het actietraject Toerisme Transformeert. Het komende half jaar ontdek jij wat er nu al gebeurt rond Reizen naar morgen. Wie werkt vandaag al aan een florerende gemeenschap? En hoe dan? We gaan samen aan de slag en experimenteren, documenteren en inspireren.

                                                                    Schrijf je in!

Programma

• 09u00: Onthaal

• 09u30: Introductie- en verwonderingsmoment

• 10u00-12u00: Sessie 1. Reizen naar morgen… in een lerend netwerk. Hoe zetten we het toekomstbeeld om in de praktijk? Klik hier voor meer info.

• 10u00-16u00: Sessie 2. Sprokkelen van verhalen (storyweavers). Hoe maken we Reizen naar morgen zichtbaar? Klik hier voor meer info.

• 12u00: Bruegel-lunch

Tijdens de sessies stellen we bovendien 2 tweedaagses voor waar je, als deel van het traject, kan aan deelnemen. Duid alvast volgende data aan in jouw agenda.

1. Een tweedaagse workshop (8 en 9 mei 2019) rond 'Reizen naar morgen… in een lerend netwerk’, voor wie het toekomstbeeld in de praktijk wil omzetten.

2. Een tweedaagse workshop (16 en 17 mei 2019) waarop we verhalen sprokkelen (storyweavers) die Reizen naar morgen zichtbaar maken.

Voor wie?

De startdag op dinsdag 23 april richt zich naar veranderingsgezinde partners, ondernemers, collega’s, ... binnen en buiten de toeristische sector. Kortom... iedereen die zin heeft om mee te reizen naar morgen! Kan je niet aanwezig zijn op 23 april maar wil je toch op de hoogte blijven van het traject en/of de tweedaagse workshops? Laat dan jouw naam achter op het inschrijfformulier.

Locatie

Dynastiepaleis
Kunstberg 5, Brussel

Het Dynastiepaleis is omgetoverd tot een gloednieuw centrum van de Bruegelbeleving. Het bevindt zich vlak naast de ingang van het treinstation Brussel Centraal en is héél goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Laat je wagen thuis en kom met de trein.


Heb je specifieke vragen over de toegankelijkheid van deze locatie of dit evenement? Contacteer toerismetransformeert@toerismevlaanderen.be. We beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk.

                                                                   Schrijf je in!

Graag tot dan!