Programma Forum 2019

 

Bus6.30u - 9.30u Kom je met een Iedereen Verdient Vakantie bus vanuit jouw eigen regio naar C-Mine? Dan begint het Forum vanaf de opstapplaats en onderweg op de bus.

 

START FORUM C-MINE GENK


9.30u onthaal met koffie (ontbijt op de bus) 

10.30u we dagen het netwerk Iedereen Verdient Vakantie uit om op avontuur te gaan. In het netwerk, in de buurt, op toer door Vlaanderen. Samen onderweg zijn, ter land, ter zee of in de lucht. We onderzoeken welk soort onderwegger jij bent. En voor welk avontuur teken je present in 2020?

12.30u lunch

13.30u start namiddagprogramma met keuze uit:

Rondleiding C-mine expeditie met virtual reality (beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers) - VOLZET

Ervaar het leven van toen door de ogen van een mijnwerker, maar dan in versie 2.0. Daal af in de donkere mijn voor een boeiende tocht. Met als letterlijk hoogtepunt de beklimming van de 60 meter hoge schachtbok! Je beloning is een adembenemend panorama. Neem ten slotte plaats in een virtuele tijdscapsule, zet je helm op en laat je meevoeren naar de hoogdagen van de mijn in de jaren 50.

Straffe toeren - themarondrit doorheen Genk

Wil je Genk eens uitgebreid én in alle comfort bezoeken? We bezoeken Genk met de autocar en gids en krijgen een blik op de veelzijdige stad.

Reis door de ruimte in Cosmodrome

Hier zit je goed voor een adembenemende ontdekkingstocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen. In de reusachtige 360° filmzaal aan Nationaal Park de Hoge Kempen ben je getuige van een hightech spektakel over de ruimte.

Finger Food toer in de Vennestraat (toegankelijk voor rolstoelgebruikers) - VOLZET

De afgelopen jaren werd er hard gewerkt om de Vennestraat om te toveren tot dé straat van de zintuigen. Een inspirerende gids neemt je mee op culinaire ontdekkingstocht. 

In het spoor van Jefke Tuf: citéwandeling met gids (toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

De tuinwijk van Winterslag was het fysieke en sociale netwerk rond de mijn. Zuster Marie-Josephe maakte er deel van uit. Zij verpleegde de zieken, verzorgde de zwakkeren, luisterde naar ieders problemen. De Solex waarmee ze rond snorde, gaf haar de bijnaam “Jefke Tuf”. Samen met een gids volg je haar spoor in de tuinwijk.

Stadiontour in de Luminus Arena van KRC Genk

Maak kennis met de thuishaven van Racing Genk, een modern stadion met plaats voor 25000 supporters. Een ervaren gids geeft je een rondleiding langs de grasmat, op de tribunes en in de persruimte. Onderweg kom je meer te weten over de werking van de club. En last but not least: na een film over de successen van KRC Genk trap je zelf een virtuele penalty in GoalMine. Een unieke beleving!

Netwerksessie voor aanbieders van georganiseerde vakanties

Als aanbieder van georganiseerde vakanties organiseer je vakanties in groep voor kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen of alleenstaande ouders. Tijdens de namiddagsessie op 12 december bekijken we wat jouw rol is als aanbieder binnen het netwerk Iedereen Verdient Vakantie en hoe we elkaar kunnen versterken.

Netwerksessie voor toeristische partners, sociale organisaties en vakantiebemiddelaars

We gaan op wandel en kijken binnen bij andere partners uit het netwerk Iedereen Verdient Vakantie. Zowel verhalen van toeristisch, als sociale partners, als bemiddelaar, komen aan bod. Het wordt een combinatie van wandelen, concrete voorbeelden en vragen die je altijd al had willen stellen.

16.00u einde, iedereen terug aan C-Mine voor vertrek naar huis

16.15u de autocars brengen je terug naar huis

De inschrijvingen voor het Forum zijn afgesloten. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, bel of mail ons op 02/504 03 91 of info@iedereenverdientvakantie.be

C-Mine plein
Forumtest
Cosmodrome