Veelgestelde vragen coronavirus

  • 1 december 2020

We krijgen veel vragen over de gevolgen van het coronavirus op onze werking en zetten de belangrijkste vragen even op een rijtje (update 01/12/2020).

Ben je een toeristische partner met vragen rond de concrete steunmaatregelen die genomen worden rond het coronavirus? Via deze link krijg je meer informatie en kan je vragen stellen. Op de website van Toerisme Vlaanderen vind je de meest gestelde vragen omtrent de impact van de veiligheidsmaatregelen op de toeristische sector. 

Ben je een sociale partnerorganisatie of vakantieganger met vragen over de coronamaatregelen of boekingen? De meest recente informatie over de huidige coronamaatregelen vind je op de website van VRT Nieuws. Specifieke informatie over de coronamaatregelen in de toeristische sector vind je op de website van Toerisme Vlaanderen

Ook De Zuidpoort vzw geeft een eenvoudig overzicht van wat wel en niet mag. 

Blijft de bemiddelingscentrale bereikbaar?

Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9u en 12u30 en tussen 13u15 en 17u. Je kan ons telefonisch bereiken via 02 504 03 91. 
Je kan ons ook per mail contacteren via info@iedereenverdientvakantie.be

 

Kan ik nog op daguitstap of vakantie? 

Daguitstappen 

Kan ik nog een daguitstap boeken?

Alle pretparken, musea en andere cultuurhuizen, dierenparken en andere toeristische attracties (belevingscentra, erfgoedsites, aquaparken, toeristische busjes en bootjes,…) moeten verplicht de deuren sluiten tot 13 december 2020. Dit aanbod is dus niet meer terug te vinden op onze website en ook niet meer te boeken.
Op dit moment maken wij een overzicht van de daguitstappen die wel nog open zijn. Wij houden jullie hierover verder op de hoogte. 

Wat als ik reeds een daguitstap geboekt heb voor de periode tot en met 13 december?

Voor de daguitstappen die momenteel verplicht moeten sluiten, vervalt het reservatiebewijs. Je hoeft geen contact meer met ons op te nemen om deze daguitstappen te annuleren.

Wat als mijn daguitstap nog kan doorgaan, maar ik dit uit voorzorg toch wil annuleren?

Dat is geen probleem. Stuur ons een mailtje en wij annuleren de daguitstap kosteloos.

 

Vakantieverblijven

Kan ik nog een vakantie boeken?

Alle logiesvormen mogen openblijven met uitzondering van vakantieparken, verblijfparken en campings die van 3 november tot 13 december verplicht moeten sluitenJe kan via Iedereen Verdient Vakantie dus nog steeds een vakantie aanvragen. Sommige verblijven sluiten helaas preventief toch hun deuren. Voor deze verblijven zal het niet meer mogelijk zijn om een aanvraag in te dienen.
Op dit moment maken wij een overzicht van verblijven die wel nog open zijn. Wij houden jullie hierover verder op de hoogte. 

Wat als ik reeds een vakantie geboekt heb naar een vakantiepark, verblijfspark of camping in de periode tot en met 13 december?

Jouw vakantie wordt geannuleerd. We houden jullie op de hoogte van eventuele terugbetalingen of omboekingen naar een latere datum.

Wat als ik reeds een vakantie geboekt heb naar een andere logiesvorm in de periode tot en met 13 december?

Deze vakanties mogen momenteel doorgaan. Hou er rekening mee dat er ter plaatse misschien minder te beleven is dan in normale omstandigheden (cafés, restaurants en zwembaden zijn gesloten).
Sommige vakantieverblijven sluiten helaas toch preventief hun deuren. Op dit moment maken wij een overzicht van de verblijven die wel nog open zijn. Wij houden jullie hierover verder op de hoogte. 

Wat als mijn vakantie nog kan doorgaan, maar ik dit uit voorzorg toch wil annuleren?

Momenteel mag je nog steeds op vakantie (met uitzondering van vakantieparken, verblijfparken en campings). Dat betekent ook dat we voor de andere logiesvormen geen kosteloze annulatie kunnen garanderen. Gelieve bij een annulatie dus rekening te houden met eventuele annulatiekosten: https://iedereenverdientvakantie.be/annulatievoorwaarden. In de mate van het mogelijke zal het verblijf werken met een terugbetaling of omboeking, zodat je een reeds betaalde vakantie kan verplaatsen naar een latere datum zonder je geld kwijt te zijn.

Is het restaurant en/of de bar in het vakantieverblijf geopend?

Restaurants en bars moeten gesloten blijven. Er mag wel eten worden geserveerd op de kamers.

Is het zwembad in het vakantieverblijf geopend?

Nee, zowel zwembaden als fitnessruimtes zijn gesloten.

Met hoeveel personen kan ik op vakantie gaan?

Het maximum aantal personen per vakantiewoning, gastenkamer, hotelkamer of andere individuele verhuureenheid beperkt zich tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin.

 

Georganiseerde vakanties

Kan ik nog een georganiseerde vakantie boeken?

Voor de herfstvakantie kan je helaas geen georganiseerde vakantie meer boeken. Voor georganiseerde vakanties in de kerstvakantie kan je wel een aanvraag indienen.

Wat als ik reeds een georganiseerde vakantie geboekt heb in de periode tot en met 13 december?

Alle georganiseerde internaatvakanties (met overnachting) worden geannuleerd, net zoals alle georganiseerde externaatvakanties (zonder overnachting) voor +12 jarigen. De organisator zal je hiervan op de hoogte brengen en eventueel een alternatief voorstellen. Je hoeft geen contact meer met ons op te nemen om deze georganiseerde internaatvakanties te annuleren.

 

Is er extra korting?

We zijn het er met z’n allen over eens: Iedereen Verdient Vakantie! 

Vanuit Toerisme Vlaanderen worden er steunmaatregelen uitgewerkt om deze moeilijke periode door te komen. Uitzonderlijk is er een tegemoetkoming voor toeristische partners zodat vakanties goedkoper worden en het financiële plaatje voor alle partijen haalbaar blijft. Voor vakantiemakers én vakantiegangers. 
Geniet nog het hele jaar 2020 van een vakantie met extra diepe korting. Meer informatie? Neem contact op met jouw sociale organisatie of Rap op Stapkantoor.

Hoe blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen?

Wij volgen de situatie op de voet. Via deze pagina kan je de meest up-to-date informatie terugvinden. Sociale partnerorganisaties ontvangen regelmatig mailings met een update rond corona en de impact op onze werking.

Doe een gift om de meest kwetsbare vakantiegangers ook een vakantie te bezorgen.

Eén Vlaming op vijf kan zich geen vakantie veroorloven. Het iedereen-verdient-vakantiefonds richt zich op de meest kwetsbare mensen en gezinnen uit onze samenleving. Kijk hier voor meer informatie