Projectoproep
#ontdekkingtroef

 

PROJECTOPROEP #ONTDEKKINGTROEF

 

Alle organisaties waarvan het project goedgekeurd werd, dienen op het einde, als het project volledig afgerond is, een financieel en inhoudelijk verslag af te leveren. Die kan je op deze pagina terugvinden. Je dient die te mailen naar ontdekkingtroef@iedereenverdientvakantie.be. We hebben hiervoor vier indiendata:
- 7 december 2020
- 30 april 2021
- 30 september 2021
- 30 november 2021

Op alle externe communicatie (folders, flyers...) over je project, moet het logo van Iedereen Verdient Vakantie en Toerisme Vlaanderen staan. Ook die kan je op deze pagina downloaden.

Heb je nog vragen? Contacteer dan Jeroen Marijsse (jeroen.marijsse@iedereenverdientvakantie.be).

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over het uitwerken van de projectoproep volgens de coronamaatregelen en zetten de belangrijkste vragen even op een rijtje. (update 22/03/2021)

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een mailtje met je vraag naar ontdekkingtroef@iedereenverdientvakantie.be 

ALGEMEEN

Wat is de einddatum van de projectoproep?

Je project moet afgerond zijn op 15 november 2021.

Mijn project is afgerond. Hoe moet ik rapporteren?

Na afloop van je project dien je een inhoudelijk en financieel verslag in te vullen en aan ons te bezorgen. Je kan de templates en de handleiding voor deze verslagen downloaden bovenaan deze pagina. Er zijn nog twee deadlines voor deze verslagen ingepland: 30 september 2021 en 30 november 2021. Je dient de verslagen alleen in als je project volledig afgerond is.

ACTIVITEITEN EN VAKANTIES

Welke activiteiten en uitstappen mag ik organiseren tijdens corona?

We hebben een uitgebreide pagina met vragen over wat mag en wat niet in tijden van corona. Je kan deze hier bekijken.

Mag ik een andere activiteit organiseren dan die die ik voorzien had?

Kan je activiteit omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan zoals oorspronkelijk gepland, dan mag je een andere activiteit organiseren. Die moet wel voldoen aan volgende criteria:

  • Je nieuwe activiteit overschrijdt het goedgekeurde totale budget niet
  • Je nieuwe activiteit heeft betrekking op toerisme in eigen land
  • Je nieuwe activiteit wordt georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen.

Voorbeeld: de vakantie voor 25 kinderen kan niet doorgaan, omdat overnachten in de paasvakantie niet mag. Je voorziet in plaats van de vakantie wel 3 daguitstappen voor deze groep. Deze 3 daguitstappen vervangen dus de vakantie met overnachting. Dit mag.

Mag ik een ander verblijf boeken dan dat dat ik voorzien had?

Kan je vakantie omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan zoals oorspronkelijk gepland, dan mag je een ander verblijf  boeken. Die moet wel voldoen aan volgende criteria:

  • Je nieuwe verblijf overschrijdt het goedgekeurde totale budget niet
  • Je nieuwe verblijf is een verblijf in eigen land
  • Je nieuwe verblijf voldoet aan de geldende coronamaatregelen.

Voorbeeld: je boekte een groepsverblijf voor 50 kinderen. Omwille van de coronamaatregelen is je groepsverblijf gesloten in de periode die jij voorzien had. Je mag dan een nieuw verblijf boeken waar je bijvoorbeeld 5 keer met 10 kinderen naartoe gaat.

Mag ik een activiteit opsplitsen?

Ja, maar je mag je goedgekeurde totale budget niet overschrijden.

Voorbeeld: je wou een vakantie organiseren voor 50 personen. Met zoveel personen samen overnachten mag niet. Je mag dan je vakantie opsplitsen in 5 vakanties met 10 personen, zolang je het goedgekeurde totale budget niet overschrijdt.

Mag ik een springkasteel huren omdat mijn uitstap niet kan doorgaan?

Nee. Een springkasteel heeft geen link met toerisme in eigen land. Je kan wel een dorpeltrekking met picknick in je eigen buurt organiseren.

BUDGET

Mag ik schuiven in mijn budget?

Ja, zolang je het totale goedgekeurde bedrag niet overschrijdt mag je schuiven in je budget. Je moet dit wel verantwoorden in je financieel verslag.

Voorbeeld: je voorzag 1000 euro voor twee daguitstappen en 5000 euro om op vakantie te gaan. Omwille van de coronamaatregelen, kan de vakantie niet doorgaan. Je mag dan die 5000 euro ook gebruiken om op daguitstap te gaan.

Wat als ik budget over heb?

Merk je dat je je budget niet volledig zal kunnen besteden, probeer dan toch om er zoveel mogelijk uit te halen. Organiseer een extra daguitstap, schakel extra medewerkers in om de extra daguitstappen te begeleiden, koop materiaal aan om je vakantie toch coronaproof te kunnen laten doorgaan... Je kan het geld gebruiken tot 15 november 2021.