Iedereen Verdient Stilte

Reflectienamiddag

23 januari 2020
de Vooruit, Gent

Programma

Wat vertellen vakantiegangers en 1000 Vlamingen over stilte en verstilling? Wat kan dit betekenen voor het netwerk? We zetten stilte letterlijk op de kaart!

Praktische info

De reflectienamiddag vond plaats op donderdag 23 januari in Gent. Iedereen was welkom in de schitterende Balzaal van het kunstencentrum Vooruit. 

Verhalen

Met trots delen we verhalen uit het netwerk, verhalen rond stilte en verstilling. Neem de tijd, laat je inspireren, lees, luister, kijk naar de verhalen en deel ze. 

Reflectienamiddag

 


23 januari 2020
de Vooruit, Gent

Iedereen Verdient Stilte

Meer dan ooit willen we op vakantie stilvallen! Soms letterlijk vertragen. Op je eigen manier en bewust connecteren met plekken, mensen en in activiteiten die je die verstilling laten ervaren. Omdat we even de hectische en drukke wereld achter ons willen laten en door het stilvallen kracht kunnen vinden om verder te gaanEen trend, modeverschijnsel? Neen. Een shift waarbij we merken dat we niet leven in een tijdperk van veranderingen, maar in een verandering van tijdperk.

Het netwerk Iedereen Verdient Vakantie wil nadenken hoe mensen stilvallen op vakantie en wat hen tot verstilling brengt. 1000 Vlamingen werden bevraagd in een grootschalig stilteonderzoek. We willen actief dit stilteonderzoek koppelen aan vakantie en partners die ‘iedereen verdient stilte’ mogelijk maken.

Aansluitend op de reflectienamiddag gaat de theatervoorstelling ‘Silence, Please’ door. ‘Silence, please!’ is een zoektocht naar stilteplekken. Zowel naar de innerlijke plek als naar de fysieke plek. We maken een reis waarin we de confrontatie aangaan met onszelf. Gastvrouw Cath Luyten en sparringpartner Jean Paul Van Bendegem begeleiden deze reis en nodigen die avond ook één extra gast uit. Een gast die heel wat te vertellen heeft over toerisme. Met intermezzo’s van pianist Jan Swerts, belooft dit zonder meer een boeiende avond te worden.

Lees hier het grootschalig stilteonderzoek