#ontdekking TROEF

DORPELTREKKING

Je gaat op toeristische ontdekkingstocht in eigen buurt. Er is geen bestemming. Enkel het onder weg zijn. Een dorpeltrekking is eenvoudig, kort, kosteloos en in een klein maar fijn gezelschap. Heb je een idee voor een dorpeltrekking? 

LAAT HET ONS HIER WETEN!
 

icoon dorpeltrekking

 

HOE GA JE TE WERK?

Gezin op stap

ZIJ DEDEN HET!

Verwonderend op uitstap in eigen buurt. We trekken onze avontuurlijk stoute schoenen aan en laten de Indiana Jones in onszelf naar boven komen. ‘Op avontuur!’, roept één van de kinderen in ons gezelschap. Vandaag gaan we op dorpeltrekking. Op een grijze namiddag in september trein ik richting Denderleeuw. Het weer is vandaag extra Belgisch. Onheilspellende wolken pakken, na een zeldzame opklaring, terug samen. Het valt me op dat ik net vandaag mijn meest waterdoorlatende sneakers heb aangetrokken. De moed zakt me in de schoenen, straks mogelijk de regen. 

wandelen op kompas

OP KOMPAS

Wandel op kompas in één bepaalde windrichting. Trek te voet of met de fiets naar jouw droombestemming. Hoe ga je te werk: verzamel van elke deelnemer aan de dorpeltrekking de droombestemming. Laat een onschuldige kinderhand er eentje uit trekken. Dit wordt jouw bestemming! Je wandelt in de juiste windrichting. Of je gebruikt een GPS (op google maps kan je jouw route zoeken). Je wandelt tot je iets in jouw omgeving ontdekt dat je doet denken aan de droombestemming.

Blote voeten

ZONDER SCHOENEN

Misschien is er een blote voetenpad in jouw buurt? Of kan je een zanderige ondergrond vinden om te wandelen?

 

Kies een route

KIES EEN ROUTE

Zoek een alternatieve route. Denk aan de trage wegen, of gewoon rechtdoor. Combineer eens verschillende vervoersmiddelen: te voet, met de bus, de step, of de fiets. Je kan het ook zonder route doen, maar met volle aandacht voor wat je ziet, ruikt, hoort, … Focus je op de omgeving, en niet op je reistijd.

vogel

KIES EEN UITDAGING

Vallende sterren spotten, een vlot bouwen, wilde dieren zoeken, een rivier afwandelen. Zoek een plek om te zwemmen in openlucht. Of eten, of nog beter, koken in openlucht. Je durft het misschien wel aan om onder de blote hemel te slapen

Vind je startpunt

VIND JE STARTPUNT

Vlak bij huis, aan je eigen dorpel. Of enkele treinhaltes verder. In een natuurgebied, aan een rivier, op het marktplein. Jij kiest!