#ontdekkingtroef

 

CREËER EEN VAKANTIEGEVOEL 

Op vakantie ga je anders kijken, anders voelen en trager beleven. 
Wij zochten activiteiten die je datzelfde vakantiegevoel kunnen geven. 
Activiteiten die je zelf kan doen, en je meteen in een vakantiesfeer brengen.

 

Buiten

Pak je tas in

Picknick in de buurt

Waarom zou je alleen in de zomer kunnen picknicken? Verzamel allerlei lekkers, zoek een tof kleedje en picnick op het mooiste plekje van je buurt. Neem er een glaasje warme chocomelk bij en genieten maar!

wegwijzers

Ga op uitstap in Vlaanderen

Je hoeft niet ver te gaan om op vakantie te zijn! Op deze pagina delen we allerlei leuke uitstapjes die ook in deze tijden een vakantiegevoel oproepen.

Landschap

Deel het mooiste plekje in je buurt

Neem een foto van het mooiste plekje in je buurt en hang die aan je raam. Schrijf erbij waar je het plekje kan vinden.  Motiveer je buren om hetzelfde te doen en ontdek zo de mooiste plekjes in je buurt.

Schrijfgerei

Speel bingo

Regent het niet te veel? Vertrek op dorpeltrekking en speel een spelletje bingo. Wie ziet als eerste alle elementen uit één rij?

Met dank aan collega Liesbeth.

Poten

Ga op speurtocht

Is het mooi weer of miezert het maar een beetje? Ga dan eens op speurtocht! Kijk op de grond waar je pootjes ziet van dieren. Zijn ze van een kat, een vogel of een hond? Of misschien wel van een konijn? 

Binnen

Kaart knutselen

Maak een vakantiedoos

Neem een oude schoendoos en stop er allerlei leuke vakantieherinneringen in. Een foto, een ticketje van een pretpark dat je bezocht hebt, een schelpje... Vraag aan je vrienden, familieleden of buren om hetzelfde te doen en haal samen vakantieherinneringen op.

Kaart koken

Maak een vakantiegerecht klaar

Hou je van koken? En vind je het fijn om op vakantie lekker te gaan eten? Roep het vakantiegevoel thuis op door typische vakantiegerechten klaar te maken: een warme wafel, een omelet om tussen je boterhammen te leggen, een pannenkoek, een belegd broodje...

Muzieknoot

Maak een vakantiemuzieklijst

Welke liedjes roepen er bij jou vakantie op? Misschien wel dat ene kampliedje waarbij je altijd moest verzamelen? Of een liedje dat je in de zomer de hele tijd op de radio hoorde? Maak een muzieklijst met al jullie favoriete vakantieliedjes en speel die af. Wedden dat je onmiddellijk terug het gevoel hebt dat je op vakantie bent? Onze muzieklijst vind je trouwens hier.

Koffie met koekje

Speel thuis voor restaurant

Ga je tijdens je vakantie wel eens op restaurant? Speel dan eens thuis voor restaurant. Spreek af wie er zal koken en wie de gastheer/gastvrouw is. De anderen kleden zich ondertussen netjes en maken een kleine wandeling in de buurt. Verwelkom ze na de wandeling alsof het jouw restaurant is en verwen ze met lekkers. Wissel de volgende keer eens de rollen om. 

Kaart blaadje

Maak je eigen kerstkrans

Ga op sprokkelwandeling, verzamel leuke takjes, blaadjes, dennenappels... en versier daarna thuis je eigen kerstkrans. T'hope vzw doet dit live/virtueel op 15 december.