Methodiekenboetiek

Durf te vragen!

Durf Te VragenProjecten zorgen ervoor dat het gebeurt. Deze beginnen met goed luisteren en exploreren van de vraag van de partner en dan gericht andere partners linken, stimuleren, mobiliseren. Hieronder vind je methodieken en concepten om partners in het netwerk 'Iedereen Verdient Vakantie' te verbinden en te ondersteunen.

Lerende Netwerken

Lerende NetwerkenIn een lerend netwerk of leernetwerk wisselen diverse personen vanuit een gezamenlijke interesse voor een bepaald thema, doelbewust kennis en ervaringen uit. Zo ontwikkelen ze nieuwe inzichten, oplossingen of werkwijzen. Deelnemers kunnen instappen in een lerend netwerk op basis van hun interesse en professionele ontwikkelingsvragen.

 

Rap op Stap kijker

rosHet aantal Rap op Stap-kantoren in Vlaanderen groeit. Veel kantoren zijn al een hele tijd open en hebben hopen ervaring opgedaan. Op basis hiervan is dit werkschrift opgesteld. Het is een boekje vol tips en opdrachten om aan de kwaliteit van je werking te sleutelen. Het laat je toe je eigen kantoor in het vizier te nemen en te zien waar het beter kan.

Daarom noemen we het de Rap Op Stap kijker. Dit werkschrift bezorgt je hopen inspiratie en nieuwe energie! Zo gaan we samen Rap op Stap.

Download

Ontdekkingstour

ontdekkingstourOm het rijke aanbod te leren kennen en om begeleiders te laten ervaren hoe ze hun doelpubliek warm kunnen maken voor een regio organiseren we een studiereis. Onbekend is onbemind, begeleiders vertellen met meer enthousiasme en kennis over het aanbod dat ze met eigen ogen hebben gezien.

 

Babbelbeelden

babbelbeelden62 beelden voor misschien wel evenveel toepassingen: om kennis te maken, om te associëren, om te verdiepen, om het ijs te breken, om een band te scheppen, om over na te denken, om te kletsen, om sfeer te scheppen, om te vragen of om te discussiëren.

De beelden helpen het creatieve brein op weg. Je wil aan de slag met mensen. Je wil zaken bespreekbaar maken, dieper graven dan het evidente, een beetje animo in het team brengen, nieuwe ideeën bedenken of de aandacht scherp stellen. Daar is creatief van de hak op de tak denken een goeie hefboom voor.

Werken met beelden helpt om verder te gaan dan de voor de hand liggende antwoorden. Zorg ervoor dat je vraag open is, dat ze prikkelt, dat ze peilt naar ervaringen, emotie en verhalen...

Grootschalig Luisteren – de workshop

Grootschalig LuisterenSamen met sociale organisaties, toeristische partners of vakantiegangers zoeken we uit hoe we samen vakantie mogelijk maken voor mensen die een drempel ervaren. Tijdens de workshop sprokkelen we verhalen, gaan we in gesprek over het belang van vakantie en zoeken we hoe we dit nog kunnen versterken. Ben je nieuwsgierig naar het Grootschalig luisteronderzoek? Klik dan hier!

Kennismakingssessie

KennismakingssessieTijdens de maandelijkse kennismakingssessie krijgen nieuwe sociale lidorganisaties meer informatie over de werking van het steunpunt, over het aanbod en de boekingen. De eerste introductie om meteen aan de slag te gaan.

 

 

Straffe Koffie

Straffe KoffieOp vraag van een aanbieder worden verschillende partners uit het netwerk Iedereen Verdient Vakantie en de vakantieketen samengebracht om te onderzoeken hoe het vraagstuk aangepakt kan worden. Iedereen zit rond de tafel en alles gebeurt in de vorm van groepsoverleg en discussie.

Ontmoetingstafel

OntmoetingstafelTijdens een ontmoetingsmoment brengt een ervaringsdeskundige in de armoede een aantal inzichten in armoede en wordt er ook ingegaan op de betekenis van vakantie voor mensen met een laag inkomen.

Vakantievaardig

vakantievaardigVakantievaardig is een reeks van inspiratiekaarten. Ze maken kiezen, plannen en onderweg zijn tot een feest en ze zorgen ervoor dat vakantiekriebels echte vakantieplannen worden. 49 kaarten zetten je aan het denken en het doen, maar ook aan het praten. Je vindt opdrachten, tips en weetjes over het hele vakantietraject. Van het motiveren tot het boeken, het organiseren en het thuiskomen.

Vakantievaardig is gemaakt door en voorvakantieplanners. Maar ook en vooral voor al wie op vakantie gaat. Groot en klein, ver weg of dichtbij, met overnachting of op daguitstap, voor het eerst of met veel ervaring. 

Download

Interesse in een methodiek?

Heb je een vraag?

Tel. 02 588 04 49 of 1700 (gratis)

Mail ons

Adres:
Iedereen Verdient Vakantie
Grasmarkt 61
1000 Brussel 

We zijn elke werkdag bereikbaar van 9u tot 17u.